maandag 12 november 2012

Onderzetters

In het vorige bericht liet ik al een stukje van
mijn nieuwe project zien. Inmiddels zijn ze klaar,
de onderzetters! Een leuk patroon, snel te maken
en goed te doen voor de beginnende haak-ster
(ze bestaan uit alleen maar stokjes en lossen).Deze onderzetters zijn gehaakt met haaknaald 3,5  
maar van verschillende soorten (resten) wol,  
daarom zijn ze iets verschillend van maat.


Het patroon van deze onderzetter:
- Toer 1: 2 lossen, in de 1e los haak je 20 stokjes. Het eerste stokje vervang je door 2 lossen (dus daarna nog 19 stokjes). Dat komt best vol te zitten, maar stug doorhaken. 1 halve vaste in de 2e los van het eerste stokje.
- Toer 2: Weer beginnen met 2 lossen (dat is dus het eerste stokje), weer een stokje, 2 lossen, 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes, 2 lossen enz. Eindigen met 2 lossen en een halve vaste in de 2e los van het eerste stokje.
- Toer 3: een halve vaste in het stokje van de vorige toer, nog een halve vaste in de boog van de 2 lossen. Dan haak je 2 lossen (het eerste stokje), nog een stokje, 2 lossen en weer 2 stokjes, allemaal in het boogje van de vorige toer. Dat doe je in elk boogje. Eindigen in het laatste boogje met 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes en een halve vaste in de tweede los van het eerste stokje.
- Toer 4: halve vasten tot je in de boog van 2 lossen komt van de vorige toer. In deze boog haak je 6 stokjes (het eerste stokje dus weer 2 lossen). Tussen deze bogen haak je een vaste. Om en om. Eindigen met een halve vaste in de 2e los van het eerste stokje. Afhechten en draad wegwerken.

Succes! Als er vragen zijn hoor ik het wel!